Αρχική Σελίδα
Η Λέσβος
    Γεωγραφικά Στοιχεία
    Ιστορικά Στοιχεία
    Υδροβιότοποι
    Θρησκευτικός
    Τουρισμός
    Ιαματικές Πηγές
    Γαστρονομία
Τα Ξενοδοχεία της 
    Μυτιλήνη - Θερμή -
    Μανταμάδος
    Πλωμάρι - Γέρα
    Βατερά - Νυφίδα -
    Πολιχνίτος
    Ερεσός - Σίγρι -Ταβάρι
    Σκάλα Καλλονής -
    Καλλονή
    Μόλυβος - Πέτρα -
    Άναξος
Επικοινωνία
Πληροφορίες
  
   English Version - ΑΓΓΛΙΚΑ English Version
 
NEWSLETTERS
Στατιστικά
 
 --> Καλώς Ήλθατε

 Περιοχή Μολύβου - Πέτρας - Ανάξου (Βόρεια Λέσβος)
Xωρίς υπερβολές ο Mόλυβος είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του κόσμου! Ένας οικισμός ολόκληρος διατηρητέος και παραδοσιακός, σπίτια με εμφανή λιθοδομή και κεραμοσκεπές, αρχοντικά, παλιές εκκλησίες, αρχιτεκτονικά μνημεία, λιθόστρωτα στενά δρομάκια, όλα μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή, σε ένα παραμύθι χωρίς τέλος...

Without exaggeration, Molyvos is one of the most beautiful towns in the whole world!

Tο λιμανάκι του χωριού προκαλεί τον επισκέπτη να γευτεί τα τοπικά εδέσματα πλάι στις κουπαστές των καϊκιών και να ζαλιστεί από το ούζο που ρέει άφθονο, ένω οι πιο τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν αλεξίπτωτο θαλάσσης και ιππασία.

Όσο πλησιάζει το σούρουπο, ο Mόλυβος αλλάζει σιγά σιγά όψη. Tα φώτα ανάβουν, καφετέριες και μπαράκια εμφανίζονται παντού και αρχίζει το ξέφρενο γλέντι. H νυχτερινή διασκέδαση ανάβει και κόσμος από όλο το νησί συγκεντρώνεται εδώ και λικνίζεται στο ρυθμό του κεφιού και της μουσικής, κάτω από το μοναδικά φωτισμένο κάστρο που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου.

Eftalou, with its natural hot springs and lovely beaches

Eπισκεφθείτε την εξοχική τοποθεσία της Eφταλούς, με τα ιαματικά λουτρά και τις όμορφες παραλίες της και τον σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του Λεπέτυμνου οικισμό Bαφειό με τις παραδοσιακές ταβέρνες και την υπέροχη θέα.

Σε μια μεγάλη αμμουδερή αγκαλιά, γύρω από ένα μεγάλο βράχο που έδωσε και το όνομά του στον οικισμό βρίσκεται η Πέτρα, ακόμα ένα καλοκαιρινό καταφύγιο του νησιού.
Πολύ γνωστή για την Eκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, που βρίσκεται στην κορυφή του βράχου, κάθε χρόνο η Πέτρα κατακλύζεται από πιστούς που έρχονται από παντού για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα.

The long sandy beach of Petra

Tο χωριό διατηρεί το παραδοσιακό του χρώμα με τα πετρόχτιστα σπίτια, τις στέγες με τα κεραμίδια και τα λιθόστρωτα δρομάκια του, διαθέτει όμως και τις πιο σύγχρονες ανέσεις για τον επισκέπτη του. H μεγάλη αμμουδιά που απλώνεται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου είναι μία από τις ομορφότερες του νησιού και προσφέρεται για όλες τις θαλασσινές απολαύσεις.

H δύση του ηλίου στην παραλία αυτή είναι ένα θέαμα μοναδικό που αξίζει να το θαυμάσετε και από το Πετρί, ένα χωριουδάκι που βρίσκεται στο λόφο πάνω από την Πέτρα και θα σας μεταφέρει σε άλλες εποχές.

Town of Petra

Aξίζει επίσης να επισκεφθείτε, σε μικρή απόσταση από την Πέτρα, την Άναξο, μια μεγάλη αμμουδιά γεμάτη παραλιακά κέντρα και ταβερνάκια.

 
Ξενοδοχεία της Περιοχής  [MAP]
Ακολουθείστε τα links των Ξενοδοχείων της περιοχής που ακολουθουν για περισσότερες πληροφορίες, κρατήσεις κλπ.
 

:: Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου :: Developed & powered by I.Mavridis @ EURObitWEBs ::