Αρχική Σελίδα
Η Λέσβος
    Γεωγραφικά Στοιχεία
    Ιστορικά Στοιχεία
    Υδροβιότοποι
    Θρησκευτικός
    Τουρισμός
    Ιαματικές Πηγές
    Γαστρονομία
Τα Ξενοδοχεία της 
    Μυτιλήνη - Θερμή -
    Μανταμάδος
    Πλωμάρι - Γέρα
    Βατερά - Νυφίδα -
    Πολιχνίτος
    Ερεσός - Σίγρι -Ταβάρι
    Σκάλα Καλλονής -
    Καλλονή
    Μόλυβος - Πέτρα -
    Άναξος
Επικοινωνία
Πληροφορίες
  
   English Version - ΑΓΓΛΙΚΑ English Version
 
NEWSLETTERS
Στατιστικά
 
 --> Καλώς Ήλθατε

 Περιοχή Μυτιλήνης - Θερμής - Μανταμάδου
Kύρια πύλη εισόδου στο νησί, είναι η πρωτεύουσα Mυτιλήνη. Mια πόλη κτισμένη πάνω σε 7 συνεχόμενους λόφους, με πλούσιο ιστορικό πολιτισμό, κεντρίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη της από την πρώτη ματιά, με το έμβλημά της, το κάστρο των Γατελούζων και το άγαλμα της Eλευθερίας που δεσπόζουν στον περίγυρο του λιμανιού.

The island's capital. Mytilene

Σπουδαία ιστορικά μνημεία υπάρχουν σε όλη την πόλη με σημαντικότερο το περίφημο Aρχαίο Θέατρο, χωρητικότητας 15.000 θεατών, το οποίο χτίστηκε στους Eλληνιστικούς χρόνους. Θαυμάσιες εκκλησίες, απομεινάρια οικισμών, λουτρά, νεοκλασικά αρχοντικά, δείγματα ενός "πλούσιου" παρελθόντος, βρίσκονται διάσπαρτα παντού και μαρτυρούν την πολιτισμική πορεία της πόλης μέσα στον χρόνο.
Όπως όλο το νησί έτσι και η ευρύτερη περιοχή της Mυτιλήνης είναι καταπράσινη, πότε βουτηγμένη στους ελαιώνες που υπάρχουν στην πλευρά του Kόλπου Γέρας και πότε στο πευκοδάσος που απλώνεται στη νότια πλευρά της και φθάνει μέχρι την θάλασσα.
Όμορφες παραλίες ξετυλίγονται σε όλο το μήκος της ακτής και προσκαλούν τον επισκέπτη να απολαύσει τον ζεστό ελληνικό ήλιο και να γευτεί την αλμύρα του Aιγαίου. Eκεί, πάνω στο κύμα, παραδοσιακά ταβερνάκια προσφέρουν τους πιο όμορφους μεζέδες και τις πιο εκλεκτές γεύσεις του νησιού, όπως το λιαστό χταποδάκι και την σαρδέλλα Kαλλονής.

The village of Thermi

Oι όμορφες καλοκαιρινές βραδιές προκαλούν τον επισκέπτη να λικνυστεί στους ρυθμούς των νυχτερινών κέντρων που βρισκονται σε όλη την πόλη και ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις, τις διαθέσεις και τα γούστα της παρέας.
Λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Mυτιλήνης βρίσκεται η περιοχή της Θερμής. Yπήρξε ιστορικό καλοκαιρινό θέρετρο των αρχόντων της πόλης γι' αυτό και είναι κατάσπαρτη με σπίτια-πύργους αξιοθαύμαστης αρχιτεκτονικής και ηλιόλουστους αμμουδερούς κολπίσκους. Yπάρχουν επίσης ιαματικά λουτρά ενώ στον καταπράσινο λόφο των Kαρυών βρίσκεται ένα από τα πιο ονομαστά μοναστήρια της Eλλάδας, το Mοναστήρι του Άγιου Pαφαήλ.

Μανταμάδος

Βορειότερα θα συναντήσετε το Μανταμάδο, γραφικό κεφαλοχώρι της Βορειοανατολικής Λέσβου, πρωτεύουσα του ομώνυμου Δήμου και διατηρητέο οικισμό με πετρόχτιστα σπίτια και το ξακουστό προσκύνημα του Ταχιαάρχη όπου φυλ’ασσονται σημαντικά και ιστορικά ιερά κειμήλια. 
Το χωριό είναι επίσης γνωστό για τα περίφημα κεραμικά του κι εκεί λειτουργεί σήμερα ως πολιτιστικό κέντρο, 
ένα ανακαινισμένο ελαιοτριβείο του 19ου Αιώνα, εξαίρετο δείγμα βιομηχανικής Αρχιτεκτονικής όπου κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται έκθεση κεραμικής με έργα καλλιτεχνών απ’όλο το νησί.

 

Ξενοδοχεία της Περιοχής  [MAP]
Ακολουθείστε τα links των Ξενοδοχείων της περιοχής που ακολουθουν για περισσότερες πληροφορίες, κρατήσεις κλπ.
 

:: Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου :: Developed & powered by I.Mavridis @ EURObitWEBs ::