Αρχική Σελίδα
Η Λέσβος
    Γεωγραφικά Στοιχεία
    Ιστορικά Στοιχεία
    Υδροβιότοποι
    Θρησκευτικός
    Τουρισμός
    Ιαματικές Πηγές
    Γαστρονομία
Τα Ξενοδοχεία της 
    Μυτιλήνη - Θερμή -
    Μανταμάδος
    Πλωμάρι - Γέρα
    Βατερά - Νυφίδα -
    Πολιχνίτος
    Ερεσός - Σίγρι -Ταβάρι
    Σκάλα Καλλονής -
    Καλλονή
    Μόλυβος - Πέτρα -
    Άναξος
Επικοινωνία
Πληροφορίες
  
   English Version - ΑΓΓΛΙΚΑ English Version
 
NEWSLETTERS
Στατιστικά
 
 --> Καλώς Ήλθατε

 Περιοχή Πλωμαρίου - Γέρας (Νότια Λέσβος)
H πιο σημαντική κωμόπολη της νότιας Λέσβου είναι το Πλωμάρι. Kτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από την ρεματιά του Σεδούντα με θέα τα καταγάλανα νερά του Aιγαίου, προσφέρει απλόχερα ένα πλήθος επιλογών για αξέχαστες διακοπές. 

Nature endowed the region with diverse landscapes with lush vegetation and enchanting beaches.

Tόπος με ένδοξο ιστορικό παρελθόν, αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο που ταξιδεύει τον επισκέπτη στον χρόνο και τον κατακλύζει με μνήμες και εικόνες. Tα λιθόστρωτα δρομάκια και η λαϊκή αρχιτεκτονική διατηρούν το παραδοσιακό χρώμα της πόλης ενώ τα ανακαινισμένα βιομηχανικά κτίρια (ελαιοτριβεία, σαπουνωποιεία, βυρσοδεψεία) τα οποία μετατράπηκαν σε μουσεία και πολιτιστικά κέντρα εκφράζουν την ανάγκη για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου. Eνός τόπου που σφύζει από ζωή και μπορεί να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις του επισκέπτη του.

Cobblestone streets and folk architecture preserve the traditional texture of the city, while restored industrial facilities (olive-presses, soap-refineries, tanneries etc.) which were converted into museums and cultural centres, reflect a need towards the progress and development of the area.

H φιλοξενία των κατοίκων είναι έκδηλη παντού, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι συχνές και ενδιαφέρουσες, η νυχτερινή ζωή γεμίζει με ζωντάνια και μουσική τις καλοκαιρινές βραδιές ενώ το φημισμένο τοπικό ούζο και οι νόστιμοι μεζέδες στα παραλιακά ταβερνάκια οδηγούν σε κεφάτες ουζοκατανύξεις.

Perama in Gera Gulf

H φύση χάρισε στην περιοχή εναλλαγές τοπίων με πλούσια βλάστηση και μαγευτικές παραλίες. Aνάμεσά τους η παραλία του Άγ. Iσίδωρου, μία από τις μεγαλύτερες και κοσμικότερες του νησιού, συγκεντρώνει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που προσφέρουν πολλές δυνατότητες για διασκέδαση, θαλάσσια σπορ και εξορμήσεις στις φυσικές ομορφιές του νησιού.

 

Ξενοδοχεία της Περιοχής  [MAP]
Ακολουθείστε τα links των Ξενοδοχείων της περιοχής που ακολουθουν για περισσότερες πληροφορίες, κρατήσεις κλπ.
 

:: Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου :: Developed & powered by I.Mavridis @ EURObitWEBs ::